top of page

Hang En Cave

Mitt i ingenstans kommer vi fram till detta:

Det är svårt att se på kortet, men öppningen här är över 100 meter hög och 120 meter bred, det är magiskt. Av med kläderna och ner i badet, sikt på över 10 meter under vattnet inne i grottan, och det var relativt mörkt nere vid vattnet.

Sen måste vi bara igen säga hur imponerade vi var av våra Porters. BBQ, friterad kyckling, sallad, kycklingsoppa, såser, springrolls, fried rice, tofu mm. Höjdpunkten var nog ändå lokala risvinet på plastflaska som var uppe i +45%, Filip drog nog lasset där med sina Polska gener.

Blev en magisk kväll, och alla vi reste med i gruppen var kanontrevliga. Klockan var runt 19.00 och alla var helt slut, + att det var kolsvart så det känndes som klockan skulle vara närmare 23.00. Det började bli dags att röra sig till tältet för att sova men innan det så fick Filip årets ryck tillsammans med två av guiderna och en kille vi reste med från USA. Vi hade med oss våran superkamera och stativ så det gick inte att motstå att lysa upp lite med våra pannlampor för att ta lite kort.

Resultatet talar för sig själv:

Se personen nere till höger på första kortet för att förstå hur stort det är.

Natten blev lite kall men vi hade med oss bra med kläder så det gick bra. Till frukost blev det kaffe, te och pannkakor med banan och chokladsås! :)

Sen gick vi vidare in i grottan för att se på 300 miljoner år gamla fosiler, passerade tusentalls svalor, såg på formationer i grottan och tog lite kort.

Vandringen hem var rätt tuff, vi var bra slitna när vi kom fram. Öl och div. när vi var klara :)

Det finns så mycket mer att visa och berätta men detta är något ni måste göra om ni ska till Vietnam. Allt är verkligen genomtänkt och man har skapat något som är fantastiskt. Det som också per idag är väldigt bra är att man inte får röra sig fritt i djungeln själv (i nationalparken) utan guide (du hade dött ändå) och det finns bara ett företag som har tillstånd att ta med sig folk till dessa grottorna. Det i kombination med företagets stora miljöfokus gör att det känns som att komma ut i orörd natur, hoppas att det fortsätter så. Vi hade gärna gjort deras fem dagar fyra nätter i Son Doong Cave men det är slutsålt för detta året och svårt att få nästa år med förmodligen...och det kostar runt 40.000,- per person men det hade nog varit häftigt.

/FISA


bottom of page