top of page

Malapascua

Just nu befinner vi ju oss på Cebu i Philippinerna, vi är på en ö i norr som heter Malapascua. Bilderna talar för sig själv men det är ett fruktansvärt klart vatten med fina stränder. Väligt lite turister, man får god plats på stranden :P och boendet vi har är kanon och kanske den bästa restaurangen vi haft på boendet under resan :)

Detta är väl sett som ett dykparadis för haj entusiaster. Då ingen av oss har certifikat och inte hinner ta för så djupa dyk blir det dock inte av. Ena grejen med att resa med Filip är väl lite att han alltid vill testa det extrema så imorogon drar vi på fridykningskurs istället. Det är en dag men kanske utökar till 2-3 dagar beroende på hur det känns. För att klara första nivån (tar två dagar) så ska man kunna simma 10 meter djupt, 30 meter under vattnet och kunna hålla andan i minimum 2,5 minuter + ett litet prov man skriver. Blir spännade att se hur man lär sig att få ner pulsen innna man dyker för att behålla syret längre. De duktiga klarar över 4 minuter och kan dyka 50 meter utan större problem. Visa over 100 meter djupt!

Detta är fortfarande ett paradis man bör resa till, god mat, bra priser, fantastiska bad och dykmöjligheter och trevligt folk. Inga säljare som drar i dig och det vanliga som när man är i Thailand osv!


bottom of page