top of page

Singapore - Fantastiskt

Om vi lägger sjukhusbesöket till sidan och ser på vad vi fick gjort i Singapore så kan vi i kör säga att det är en fantastisk stad. Hela Norden är ett U-land i jämförelse. Allt fungerar, det bara gör det (eller som vi turister ser det). Kollektivtrafiken är kanon, vägarna är topp, nästan inga trafikköer även om det bor över fem miljoner, tempot i stan är inte som STHLM utan mer som en stad med 100.000 invånare, renaste staden vi sett och nästan ingen kriminalitet.

Det sist nämnda är nog rätt påverkat av lagarna som är väldigt stränga. Första pappret vi fick på flyget innan landning stog det att innehav av droger är obligatoriskt dödsstraff.....ja just det.

Man får lite nojja och har ett extra öga på bagaget. Du får inte ta med tuggummi, snus är förbjudet och spotta på gatan är olagligt.

Här finns dock bara tre saker att göra.

1: Mat, mat, mat, mat, raaaap*

2: Bo på fem stjärniga hotell

3: Shopping tills du bokstavligen gått vilse (vi gjorde det) och plånboken är slut.

Men dessa tre sakerna är väl värt ett besök, räkna dock med att spendera minst 2.000kr per natt om du ska ha något vettigt och restauranger har samma priser som hemma (Oslo). Man behöver inte mer än tre dagar men det är en kul stad att uppleva. Alla skyskrapor och lyxen/rikedomen som finns är också häftigt att beskåda.

Man hör ofta hemma att kulturer inte kan blandas hur som helst, religon/tro är starten till alla krig osv. Mycket stämmer säkert men här har man verkligen fått till något med en mix av tre olika kulturer och länder. I huvudsak är det Kina, Indien och Malysia men också många från EU/USA och det är helt fred och alla respekterar och pratar med varandra på ett annorlunda sätt. Många vi pratat med från Singapore har liksom sagt att "det spelar väl ingen roll, här växer vi upp med att älska och respektera alla oavsett kön/religon/läggning." Det är fint :') och när lagarna är som de är så är det "ingen" som begår brott.

Singapore får tärningskast 5 ;)

Btw vi åkte parishjulet, fett nice :)

Filip ångrar dock lite att han inte köpte en ny DSLR kamera (System kamera) men kommer nog göra det på vägen hem :), vad tycker ni om de två sista korten?


bottom of page