top of page

Freediving Level 1

Vi förlängde vårat stopp på Malapascua för det har varit helt kanon. Sista tre dagarna har vi försökt att genomföra en fridykning kurs, Freediving level 1. Började med att vi tog en prova på dag men fick mersmak och fortsatte.

Följande skulle genomföras:

*En akademisk del med två prov

*Hålla andan minst 2min30sek

*Simma 30 meter under ytan

*Dyka ner till 10 meter

*Dyka ner till 10 meter, ta av masken och simma upp utan

*Dyka ner till 10 meter och bara simma upp med hjälp av bara armarna

*Dyka ner till 10 meter och rädda en kamrat som fått blackout

Sista momenten var vi sjukt nervösa för, instruktören skulle alltså simma ner tillsammans med oss där vi sedan skulle få upp honom till ytan där man genomför en del moment. Vi hade ett rep ner till 10 meter så vi visste hur djupt vi skulle men det hjälpte också lite att komma ner i starten, det är rätt svårt att simma helt vertikalt :O

Reslutatet blev:

*Isabelle: Klarade allt! Höll andan i 2min33sek!

*Filip: Klarade allt! Höll andan i 3min24sek!

Wihoooo!!!! Det har varit ganska intensivt och man har somnat fort på kvällarna. Igår firades det med lite för mycket från baren så nu ligger vi här utslagna.

Men det är otroligt vad man klarar av när man lär sig hur syret och lungorna fungerar i kroppen. Filip hade redan igår 4min i sig för att hålla andan och Bellan 3 min men man måste testa sig fram och lära sig hur man reagerar osv. Våran instruktör Victor hade simmat 100 meter under vattnet, hållt andan i över 5 minuter och dykt 50 meter! HAHA han gjorde de momenten vi skulle göra som ingenting, simade ner till 20 meter igår, chillade lite, simma runt lite i 30 sekunder, sen upp igen. Sen hjälper simfenor väldigt mycket, går som en kanon man använder nästan ingen energi.

Imorgon lämnar vi Malapascua och åker till Bohol där vi ska till barnhemmet ute i djungeln :) ! Så vi vet inte när vi får internet nästa gång - bli inte oroliga där hemma ;) vi lever!!

Än så länge har detta varit bästa stoppet på resan. Denna ön är helt underbar - och måste upplevas!! Kristallklart vatten, trevliga människor, inte för mycket turister, finns inte en enda asfalterad väg på ön så man får gå överallt (den är trots allt bara 1.3 km lång hehe).

Malapascua får tärningskast 6! :'D


bottom of page