top of page

Livets kontraster

Det blev en väldig känslomässig dag som vi förmodligen kommer bära med oss vidare som något positivt. Vi hade varit i stan för att handla mat till de 25 fattigaste familjerna i området. Ris, salt, tändstickor, konserver och en del annat stod på menyn. Vi packade om allt i mindre påsar och tog familjens minibuss. Det var en mix av människor som är gamla och sjuka, ensamma, unga par med barn, änkor osv. Det de har gemensamt är en väldigt svår vardag där tiden man har och energin går åt till saker vi tar för givet.

En familj hade en mormor som var 91 år, kunde inte sätta sig upp utan hjälp och var i behov av vård (antar att hon haft de behovet många år) men eftersom de inte har råd med sjukhuskostnaderna har de inte den möjligheten. Hon sitter på ett trägolv och lutar sig mot väggen hela dagarna.

En annan familj som gjorde starkt intryck var tre stycken systrar i 80 års ålder som bodde tillsammans. Den ena hade svårt att prata, inga tänder, den andra hade problem med balansen och kunde inte gå och den tredje var väldigt frånvarande. De bor i ett skjul på 10-15kvm.

Det som gör att man kan få så ont i magen är hur lite vi vet eller förstår om hur många faktiskt har det gentemot våran verklighet. Vi kastar saker som för dem är lyx. 400,- för en middag är lika mycket som de kanske klarar av att få ihop under 2-4 veckor, det är så mycket som är så orättvist.

Det kändes väldigt bra i hjärtat att se ett leende på dessa människor av gåvan vi hade med oss. Slutsatsen av den här dagen är att vara TACKSAM för det vi kallar "det lilla" i vardagen men som egentligen är det viktigaste och faktiskt betyder något! Vi borde alla ägna oss mer åt välgörenhet och hjälpa andra för vi har alla möjligheter för det.

SOV GOTT OCH VAR TACKSAM :*


bottom of page