top of page

Öde öar - Minne för livet

Som ni säkert märkt har vi inte varit så aktiva på bloggen senaste dagarna, vi har nämligen inte haft tillgång på internet då vi befunnit oss på öde öar i Palawan-området i Filippinerna. Om ni ser framför er ett postkort med vit strand, en palm, inga människor, inga hus, skvalpande ljud från vågorna, korallrev och lite små djur, detta har vi besökt och bott på i 5 dagar :D!

Vi startade med att möta upp Marie och Stina i Coron. Så kul att träffa nära vänner från hemma här nere och kunna göra denna resan tillsammans.

Sedan bar det av, fem dagar och fyra nätter framför oss ute på havet. Vi visste lite om vad som skulle komma men det visade sig att det var mycket mer än vad vi hoppades på.

Dagarna såg i stort sett ut såhär:

Alla nätter var på basecamps på olika öar och dagarna startade med att vi vaknade på en paradisö. Boendet var enkelt men perfekt. En liten madrass i ett bambuhus med bara tak som alltid låg mitt på stranden. Vågorna och djurlivet var nattmusiken.

Furukosten varierade lite men var som regel bananpannkakor eller frukt som kunde serveras i en färskplockad kokosnöt.

En promenad på stranden för att smälta maten, packa ihop våra saker och simma ut till båten.

Under dagen åkte vi till många rev och snorklade, även ett vrak som låg på grunt vatten. Vi båda har snorklat tidigare men inte som detta. Vi såg så mycket häftigt och efter fridykningskursen kunde man enkelt dyka ner ett par meter och se vad som fanns. Korten gör tyvärr inte det man ser rättvist, men ni ser lite i alla fall. Vattnet var så klart att vi kunde se 20-30 meter enkelt.

Efter vi snorklat var det tillbaka på båten som gick till någon ö där lunch skulle tillagas. Fisk var ofta på menyn, bland annat färsk tonfisk de fångat på båten under dagen. För er som gillar sushi, haha omg det var sjukt gott. Och lite mer sol och bad på det.

Efter lunch var det kanske lite mer snorkling eller något att se men kvällarna kommer ganska snabbt här så vi begav oss ofta mot basecamp efter ett stopp med snorkling eller volleyboll. Solen går ner på under en timme och klockan sex är den borta. Något som också var märkligt är att månen inte syns alla nätter :S.

Middagen, mmm......maaaaaaat! Vegetarianer bör inte läsa vidare :P

Allt har verkligen varit helt perfekt, maten, människorna vi reste med och de som jobbade på båten. Detta är helt klart en tur som varit en av de bästa vi någonsin gjort. Går rätt in på top 10 listan.

För den som planlägger att åka till Palawan/Filippinerna så reste vi med Tao Expeditions och det kan vi varmt rekommendera!

Lite mer bilder:

/Fisa


bottom of page